Tekst en beeld

Bewoners van Hakfort & Huigenbos kunnen in overleg met de redactie tekst en beeld leveren voor deze website.

Translate - Traducir

nlarenfrdehiiditplptestr

HH 20190305 gebied garage 3De gemeente heeft het CBK ZO, het centrum beeldende kunst Zuidoost, de opdracht gegeven zich over het onderwerp "kunst" op dit terrein te buigen. CBK heeft 3 kunstenaars uitgezocht en op 18 december 2018 werden alle bewoners van Hakfort en Huigenbos (en geïnteresseerden uit de wijk) uitgenodigd om te bespreken welk van de 3 voorstellen geplaatst zou worden. Blijkbaar was de informatie op de uitnodiging niet informatief genoeg. Helaas waren maar een drietal bewoners van onze flats aanwezig. Tijdens onze vergadering met de gemeente in januari kregen we tekeningen van de drie voorstellen voorgelegd:

De gemeente gaat nu besluiten welk kunstwerk op een gedeelte van het terrein  geplaatst wordt.

De kosten voor het kunstwerk en het plaatsen zijn +/= € 100.000,--.

Eigenlijk zou het een kinderkunstspeeltoestel worden, maar deze drie voorstellen voldoen eigenlijk  niet aan dit idee.

De bewoners van Hakfort en Huigenbos kunnen geen invloed uitoefenen op de keuze.

HH 20190305 gebied garage 1a

Een gedeelte wordt als voetbalveld ingericht. Voor het derde stuk zijn nog geen plannen bekend – moestuinen zijn geen oplossing. Hiervoor was geen interesse vanuit de kant van de bewoners van Hakfort en Huigenbos.

De parkeerplaatsen langs de Karspeldreef zijn weer hersteld en zo mag daar weer geparkeerd worden. Zoals men op de foto kan zien.Ook de verlichting langs deze plaatsen wordt weer hersteld.