Tekst en beeld

Bewoners van Hakfort & Huigenbos kunnen in overleg met de redactie tekst en beeld leveren voor deze website.

Translate - Traducir

nlarenfrdehiiditplptestr

Sinds een paar weken is weer een inbrekersgilde bezig die de techniek van het zogenaamde “ kerntrek-inbreken”  toepast. Hierbij wordt een gehard stalen schroef gebruikt die in de cilinder wordt gedraaid. Daarna wordt de cilinder met de kerntrekker uit het beslag getrokken. De deur is hiermee binnen 2 minuten vrijwel geruisloos geopend, ook de meerpuntssloten, die in onze voordeuren zitten,  zijn hier niet tegen bestand.

Er zijn gelukkig wel beveiligingen ontwikkeld. Het gaat over een speciaal veiligheidsbeslag, dat ook wel een “kerntrek beveiligingsschild “ wordt genoemd. Dit beslag schermt de cilinder van het slot af, zodat kerntrekken niet meer mogelijk is.

kerntrekbeslag

Het kerntrekveilige schild is verkrijgbaar bij de erkende slotenmaker, u kunt ervoor kiezen hem te laten monteren, of het schild zelf monteren. De kosten voor het laten monteren liggen rond de €120.-.

De politie heeft ons onder andere het bedrijf  securityshop – www.secushop.nl - aanbevolen. U kunt het schild ook bij de Doe-het-Zelf-winkels (zoals bij Praxis en Gamma) kopen en zelf monteren.