Tekst en beeld

Bewoners van Hakfort & Huigenbos kunnen in overleg met de redactie tekst en beeld leveren voor deze website.

Translate - Traducir

nlarenfrdehiiditplptestr

Sinds 1 juni was de garage Huigenbos gesloten en afspraak was dat kort na die datum met de sloop zou worden begonnen. Maar deze planning werd, zoals bijna gewoonlijk, stilzwijgend veranderd. De gemeente besloot dat pas na de sloop van de garage Hoogoord met de sloop van Huigenbos wordt begonnen. En dat werd dus 5 september. Wel werd, uit angst voor krakers, onmiddellijk het kantoorgebouw onbruikbaar gemaakt. Hierdoor hebben wij, als bewoners maanden lang tegen een half gesloopt gebouw aangekeken.

1e.18.9.2018 - 2.jpg

1b.11.9.2018 - dak kantoor - 2d.jpg

1c.6.9.2018 - start sloop.jpg

1d.17.9.2018 - - 3.jpg

Er is ervoor gezorgd dat er voldoende parkeerplaatsen zijn voor de bewoners en hun bezoekers van Hakfort en Huigenbos. Dat was betrekkelijk eenvoudig te realiseren. Een deel van de garage Hakfort (dat tot dan toe gesloten was) werd in gebruik genomen. Er is voor gezorgd dat daar veilig geparkeerd kan worden. En natuurlijk op de tientallen parkeerplaatsen rond onze flats.

Waar mag geparkeerd worden? Dat is heel duidelijk: alleen binnen de vakken op straat en in de parkeergarage. Neem niet het risico van een dikke boete. Dan maar liever een klein stukje lopen.

Ook is er door de recente bouwactiviteiten aan het Bullewijkpad veel van onze beplanting veranderd in zandvlaktes. In de herfst, bij veel regen, worden dit modderpoelen. Het is dus belangrijk om het groen de gelegenheid te geven te herstellen en dat lukt niet wanneer er op geparkeerd wordt.

We willen u dringend onder de aandacht brengen, dat er zeer regelmatig wordt opgetreden door de dienst Handhaving van de Gemeente tegen fout parkeren.

Op de plek van de parkeergarage komt (volgens de stand van nu) een grasveld/voetbalveld, speeltoestellen en misschien moestuintjes (als de Gemeente bewoners kan vinden die deze ook goed beheren – hiervoor moet een contract afgesloten worden). Geen parkeerplaatsen.

En heel erg belangrijk: alle prachtige bomen die rond de garage Huigenbos staan blijven staan!! Toezegging van de Gemeente/Parkeren en stadsdeel!

2a.20180515_105345 (002)-4.jpg

2c.20180515_134146 (002)-6.jpg

Sinds woensdag 5 september is de grote bulldozer bezig met de afbraak van de garage. Het is treurig aan te zien – maar helaas…… Het enige wat blijft zijn foto’s...